icone pays Slovenija

Slovenija

 • icone pays Avstrija

  Avstrija

 • icone pays Belgija

  Belgija

 • icone pays Švica

  Švica

 • icone pays Španija

  Španija

 • icone pays Italija

  Italija

 • icone pays Maroko

  Maroko

 • icone pays Portugalska

  Portugalska

 • icone pays Velika Britanija

  Velika Britanija

 • icone pays ZDA

  ZDA

Vaš jezik : Slovenski

 • English

O nas Novice Posebna ponudba

+386 (0) 7 30 73 081

+386 (0) 7 30 73 081

Moja košarica
0

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Upravljajte svoje zaloge in tokove s pomočjo Lean Manufacturing

Pristop LEAN je sistematičen pristop k prepoznavanju in izkoreninjenju odpadkov z nenehnim napredkom, vlečenjem tokov skozi povpraševanje kupcev in prizadevanjem za popolnost. Vitki postopek je postopek, ki se znebi vseh nepotrebnih operacij, zaradi presežnega inventarja je debelost, manj učinkovita.

Ta metoda, imenovana Lean Manufacturing, je učinkovita le, če v akciji sodeluje vse osebje.

Soočanje z ljudmi, usposobljenimi za vse vrste problemov, in izvajanjem konkretnih rešitev na terenu omogoča učinkovito, ponovljivo in trajnostno poučevanje.

PREDSTAVITEV VELIKEGA PROIZVODNJE: 5S, KANBAN, MUDA

Opredelitev LEAN Manufacturing

LEAN je poslovna strategija, ki omogoča dostavo izdelkov in storitev, ki izpolnjujejo pričakovanja kupcev, v trenutku, ko to želi stranka, v potrebnem številu, po ustrezni ceni, z uporabo najmanj materialov, opreme , prostor, delo in čas.

Najbolj kritične situacije in njihove posledice so lahko: prekinitev proge s privzeto dobavo dela, brez zaloge .... Noben kupec se, če bi vedel, ne bi strinjal, da bo plačal dodatne stroške izdelkov in / ali storitev, ki jih kupi, da bi nadomestil neučinkovitost svojega dobavitelja. Ni dobavitelj tisti, ki bo razkril svojo lastno neučinkovitost, ampak konkurenti, ki ponujajo boljše izdelke, ob bolj zanimivih stroških in rokih.

LEAN pomeni manj zapravljanja, krajši čas cikla, manj dobaviteljev, manj birokracije, LEAN pa pomeni tudi bolj kompetentne zaposlene, več delegacij, bolj prilagodljivo in učinkovito organizacijo, večjo produktivnost, bolj zadovoljne stranke in več uspeha na dolgi rok.

LEAN je rezultat vodilnega časa in časa zapora

Prvotno razvit Toyota, LEAN, dobesedno "tanek", "vitkost" povezuje uspešnost (produktivnost, kakovost) s fleksibilnostjo podjetja, ki mora biti sposobno nenehno konfigurirati vse svoje procese ( industrijska reaktivnost). Zagovorniki LEAN-a si prizadevajo za uspešnost z nenehnim izboljševanjem in odstranjevanjem odpadkov, MUDA v japonščini.

Da bi dosegli to zmogljivost, LEAN temelji na dveh glavnih parametrih.

Najprej čas, ki ustreza času, potrebnemu za izvedbo vseh operacij od sprejema naročila do njegove odpreme.

Končno je čas Takt, ki predstavlja odraz idealne porabe kupcev. Takt Time je stopnja, s katero želite, da enota zapusti proizvodni postopek podjetja.

Kraj podjetja LEAN Manufacturing in njegovi cilji

LEAN Razmišljanje, nenehno izboljševanje aktivnosti

Toyotin proizvodni sistem (TPS) se od petdesetih let razvija v Toyotinem proizvodnem sistemu (TPS), načela te metode pa so bila objavljena v knjigi, ki sta jo leta 1997 napisala JP WOMACK in DT JONES pod naslovom "LEAN MISLI" (filozofija ali način razmišljanja).

Razmišljanje LEAN ali sprejetje tega načina razmišljanja omogoča preseganje čisto kurativnega okvira lova na odpadke in izboljšanje učinkovitosti ter načela preventivno uporabljati med razvojem izdelkov, procesov, dejavnosti ...

Zapolnjeni s težavami vseh vrst (zunanje izvajanje, zasičeni trgi, naraščajoči materiali, tehnološke inovacije itd.) Večina voditeljev išče rešitve (ključ v roke) za rešitve svojih najbolj perečih težav. Toda eno najbolj perečih je operativna konkurenčnost francoskih podjetij, kot je poudarjeno v nedavnem poročilu Mc KINSEY. Da bi podjetje še naprej uspešno poslovalo, mora podjetje svojo dejavnost hitro prilagoditi napetemu okolju, ne da bi se sistematično zateklo k naložbam.

Danes je LEAN Manufacturing organizacijski model, ki povečuje fleksibilnost in odzivnost podjetja, tako da je bolj konkurenčen več anketirancem, ki se soočajo s strankami, ki pozorno spremljajo ta dva vidika.

5 načel LEAN RAČUNOVANJA

 • Določite, kaj ustvarja ali ustvarja vrednost za stranke
 • Prepoznajte tok vrednosti
 • Spodbujanje pretoka
 • Ustreli potoke
 • Cilj za popolnost
 • Namen metode LEAN Manufacturing na kakovosti

  Povečanje ravni kakovosti delovnega procesa ima za posledico manj napak, več retuširanja in manj zavrnitev. Zato je manjša poraba virov podjetja in s tem zmanjšanje skupnih stroškov poslovanja.

 • Namen metode LEAN Manufacturing glede na stroške

  Na vhodu v proizvodni obrat so človeški viri, objekti, surovine in na izhodu so končni izdelki. Produktivnost se poveča, ko vhodno identični viri ustvarjajo več končnih izdelkov ob izstopu ali ko količina enakih končnih izdelkov zmanjša vhodne faktorje.

 • Namen metode LEAN Manufacturing v rokih

  Zmanjšajte čas izvedbe: čas je določen s časovnim intervalom med sprejemom surovin in prejemom plačila prodanih izdelkov s strani podjetja. Zmanjšanje te vrzeli pomeni več izdelkov, izdelanih hkrati, boljšo rotacijo virov ter večjo odzivnost in prilagodljivost za potrebe strank.

Kraj podjetja LEAN Manufacturing in njegovi cilji

Pristop LEAN je širši od preprostega načina proizvodnje in tvori skladen sistem zapletenih konceptov, artikuliran z izvirno prakso in s sredstvi za formalizacijo in posebne odobritve. Zagovorniki LEAN se tega učijo, uporabljajo in širijo svoja pravila znotraj industrijske skupnosti. Vsak element ima svoje mesto in funkcijo v strukturirani organizaciji.

Ukrepov ni mogoče izvesti brez preverjenih delovnih orodij in strukturirane organizacije. Najboljša ponazoritev SOLIDNOSTI takšnega pristopa je, da podjetje šteje za spomenik, ki lahko zdrži napad.

Stabilnost je temelj spomenika. LEAN Manufacturing lahko raste le, če je ta trdna podlaga zgrajena najprej. V zvezi z organizacijo govorimo o stabilnosti ekipe, standardizaciji metod, strategiji, ki ji je sledila ...

Plošča, na kateri je zgrajeno vse drugo, je sestavljena iz dveh elementov: Kaizen ali nenehno izboljševanje in zmanjšanje MUDA ali odpadkov: oba sta sistem sprožila. 2 stolpca spomenika JAT in JIDOKA temeljita na dveh podlagah, HEIJUNKA in STANDARDNO DELO, sistem, ki naj bi čim bolj absorbiral sunke povpraševanja.

Orodja v stolpcu JAT so neprekinjeni pretok, vlečno delo, TAKT ČAS in hitro spreminjanje orodja (SMED). Orodja v stolpcu JIDOKA so ločitev človek-stroj (operater upravlja več strojev) in avtomatizacija: avtonomni stroji zaznavajo lastne napake, metode odpravljanja vzrokov napak (poka-jarm), analiza problemov (5 zakaj). Streho ali cilj metode LEAN Manufacturing povzema QCD, izboljšanje kakovosti, optimizacija proizvodnih stroškov, prilagajanje rokov dejanskim potrebam kupca.

Hiše ni mogoče utrditi, če zgradite samo en steber. To velja tudi za LEAN.

Bistvena orodja za izvajanje pristopa LEAN Manufacturing

Odkrijte kreacije SESA SYSTEMS za proces izboljšave proizvodnje zahvaljujoč LEAN-u.

Trening prek igre je užitek pri učenju z igranjem skupaj. K novemu razvoju vsakega posebej je treba prispevati tudi tako, da omogoča pridobivanje bogatih, brez primere in uspešnih učnih situacij.

Udeleženci bodo z osebnimi izkušnjami odkrili potrebo po uveljavitvi teh novih tako izpostavljenih dokazov in olajšali njihov prenos v vsakdanjem življenju.