icone pays Slovenija

Slovenija

 • icone pays Avstrija

  Avstrija

 • icone pays Belgija

  Belgija

 • icone pays Švica

  Švica

 • icone pays Španija

  Španija

 • icone pays Italija

  Italija

 • icone pays Maroko

  Maroko

 • icone pays Portugalska

  Portugalska

 • icone pays Velika Britanija

  Velika Britanija

 • icone pays ZDA

  ZDA

Vaš jezik : Slovenski

 • English

O nas Novice Posebna ponudba

+386 (0) 7 30 73 081

+386 (0) 7 30 73 081

Moja košarica
0

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Velikost in obvladovanje zalog po metodi Kanban

Nenehno izboljševanje odnosa dobavitelj - kupec je bistvenega pomena za ohranjanje tesnih odnosov trajnega partnerstva. Izboljšanje upravljanja zalog na pravi ravni zagotavlja največjo fleksibilnost in storitev. Namen metode Kanban je olajšati te izboljšave v industriji.

IZBOLJŠANJE UPRAVLJANJA ZALOGE PRAVO POTREBNO

Načelo sistema Kanban

Kanban je kartica ali kartica, ki spremlja vsako serijo kovancev. Ta preprost "kos" papirja v sistemu Kanban postane nepogrešljiv vizualni signal, ki kaže, kdaj in koliko je treba izdelati.

Kanban kartica ima 3 vrste informacij:

 • Identifikacijski podatki

  Navedba dela in število kosov na posodi, po možnosti fotografija dela.

 • Informacije o sledenju

  Identifikacija kupca in prodajalca, kje odložiti zabojnike in kam postaviti sproščene Kanban kartice.

 • Podatki o upravljanju

  NombreŠtevilo oznak KANBAN v obtoku za referenco in velikost serije za referenco. To bo olajšalo preverjanje, ali izvedena zanka KANBAN prispeva k zmanjšanju zalog.

KANBAN zanka je vezje, ki mu sledijo Kanban kartice. Za dane reference je nabor kart Kanban potreben in zadosten za zagotavljanje neprekinjene dobave kupca s strani njegovega dobavitelja. KANBAN organizira proizvodnjo vleka: Stranka je navzdol in nadzira proizvodnjo dobavitelja navzgor.

To pomeni, da so naročila kupcev tista, ki samodejno sprožijo izdelavo delov po naročilu povratne informacije iz proizvodnje izdelkov. Obstajata dve vrsti Kanbana, proizvodni kanban in prenos ali dobava kanbana.

Poreklo in interes metode Kanban

Metoda KANBAN se je pojavila v Toyotinih tovarnah. Številne metode, kot je metoda 5S ali TPM, prihajajo iz Toyotinih tovarn, imenovanih TPS (Toyota Production Systems). To je Taiichi Ōno, japonski inženir, predhodnik tega načina upravljanja proizvodnje. Zunaj panoge je metoda Kanban tudi sistem upravljanja projektov, tako kot metoda Agile ali Scrum.

Ta proizvodni sistem je mogoče uporabiti v katerem koli delu toka, tj:

 • Med dvema delavnicama ali dvema strojema
 • Med trgovino in proizvodno delavnico
 • Med proizvodnim mestom in njegovimi dobavitelji

Sistem Kanban omogoča nadzor proizvodnje z vizualnim sistemom, ki ustvarja proizvodna naročila, ki ustrezajo resnični porabi. Vzpostavljen je preprost in trajen odnos med kupci in dobavitelji.

Zaloga je pod nadzorom, ker se hrani v območju, ki omogoča tako dostavo kot tudi prekinitev ali prekoračitev.

Metoda KANBAN je zelo primerna za velike serije in srednje serije, katerih pretok je bil reguliran. Z nekaterimi prilagoditvami se lahko uporablja tudi za majhne serije.

Lahko postane orodje bistvenega napredka, čemur se dodajo še drugi ukrepi za izboljšanje, osredotočeni na:

 • Prilagodljivost proizvodnih sredstev kot del pristopa SMED
 • Izboljšanje njihove zanesljivosti kot del TPM pristopa
 • Razvoj spretnosti operativnih akterjev, kot so linijski operaterji, operaterji ...

Metoda Kanban, orodje LEAN Manufacturing

Namen metode Kanban

O zalogah pogosto razmišlja, da omogočajo dobavo kljub okvaram strojev, kljub pomanjkljivostim in napakam vseh vrst, kljub neravnotežjem proizvodnih linij.

Ta udobje vedno plača visoko ceno. Če učinke napak zmanjšajo zaloge, pa stroški teh nepravilnosti niso. Še huje je, da občutek varnosti, ki ga daje zaloga, sproži ohlapnost pri izkoriščanju virov, kar vedno vodi do nižanja proizvodnih stroškov. Zaloge skrivajo resnične težave v proizvodnji. So tudi močan zaviralec napredka.

Prizadevati si bomo za trajno znižanje ravni zalog, zato je treba nenehno izboljševati, katerega edini cilj je odpraviti nevarnosti, ki motijo ​​proizvodnjo in povečujejo proizvodne stroške. Za dobavitelja je temeljno pravilo, da proizvede samo količino skladnih delov, ki jih kupec potrebuje, kadar jih potrebuje in ima primerno zalogo. Zaradi tega uporaba Kanbana spodbuja doseganje tega cilja.

Kanban, japonski izraz, ki pomeni "etiketa", je metoda nadzora pretoka materialov, ki temelji na pretoku informacij, izmenjanih med stranko in njenim dobaviteljem. Omogoča:

 • Optimizirajte proizvodnjo tako, da dobavitelju omogočite, da v dobesednem toku odda le tisto, kar kupec zahteva. V tem primeru se zaloge zmanjšajo na samo tisto, kar je potrebno.
 • Poenostavite in okrepite odnose med kupci in dobavitelji na vseh stopnjah proizvodnje s skrajšanjem informacijskih kanalov.
 • Pooblastilo za izdelavo načrtov izdelkov, ki so preprosti, vidni in zanesljivi.

Metoda Kanban zmanjšuje

 • Zaloge in nedokončana dejavnost v organizaciji
 • Prostor za shranjevanje z nastavitvijo zanke Kanban
 • Motnje po natančnih pravilih

Primer metode s Kanban tablo

 • Menedžerski pristop z upravnim odborom Kanban

  Metoda Kanban omogoča decentralizacijo in poenostavitev upravljanja proizvodnje v proizvodnem sektorju. Ni več potrebe po proizvodnih naročilih, vizualni sistem KANBAN je samoupravljiv zahvaljujoč odločanju neposredno na ravni operaterja. Vse zahvaljujoč vizualnemu grafikonu sledenja zalog. Še posebej zato, ker ta vizualna tabela vključuje Kanban etikete, ki čakajo na proizvodnjo. Zato je nameščen v bližini dobavitelja. Tabela upravljanja ima toliko stolpcev, kolikor je referenc. Vsak stolpec mora biti velikost glede na število kartic v zanki. Izbira podpore je določena glede na potrebe uporabnika. Izvedba grafičnega vizualnega upravljanja Kanban prinaša:

  • Sledite količini izdelkov v realnem času
  • Hitra in enostavna vizualizacija
  • Izboljšan promet z zalogami in samostojnost delovnih skupin

  NEKAJ PRAVIL, KI SPOŠTOVAJO OPTIMIZIRANJE NJEGOVEGA KANBANA

  Delovanje KANBAN-a je lahko zanesljivo le, če vsi, ki sodelujejo v prometu z nalepkami, vestno spoštujejo nekaj preprostih pravil. Najprej je vsak polni vsebnik pritrjen na kartico in kupec sprosti kartico KANBAN takoj, ko porabi vsebnik, na katerega je priložen. Posode strogo vsebujejo količino delov, navedenih na etiketi. Potem kupec vrne kartice dobavitelju takoj, ko jih sprostijo. Proste kartice KANBAN se morajo pojaviti na sledilni plošči.

  Za konstantno porabo izdelkov pri kupcu je običajno, da se površine KANBAN-a obarvajo, da so vidna. Izdelava izdelkov se izvede z opazovanjem uprave. Zaporedni doseg pragov določa prednost proizvodnje. Upravni odbor KANBAN, ki je viden vsem, omogoča natančno vedeti porabo stranke in pravočasno vključiti pravične vire, potrebne za prehrano. Obstajajo tudi metode za izračun njegovih pragov.

  Zelena cona (dober prag): To ustreza velikosti najmanjšega izstrelitve. Ko so kartice KANBAN na tem območju, začetek izdelave ni dovoljen.

  Oranžna ali rumena cona (mejna vrednost): Nahaja se med zeleno in rdečo cono. To je "varovalni" pas, ki lahko zmanjša nihanje obremenitve na spodnji strani in prevzame nevarnosti dobavitelja. Omogoča tudi arbitražo prednostnih nalog med različnimi referencami. Ko so značke na tem območju, je mogoče začeti proizvodnjo.

  Rdeča cona (opozorilni prag): Ko čakalna vrsta doseže to cono, je treba v nujnih primerih zagnati proizvodnjo, ker je možna prekinitev dobave pri kupcu. V rdeči coni se mora dobavitelj obrniti na svojo stranko, da jo obvesti o težavah, s katerimi se srečuje. Ta varnostna cona omogoča absorpcijo nevarnosti in močnih nihanj povpraševanja.

  V nekaterih primerih je nujno spoštovati FIFO pravilo, torej prvo izhajanje (svežina izdelkov, rok uporabnosti materialov, vzdrževanje kakovosti). Vsekakor močno priporočamo.

  USPOSABLJANJE IGRE ZA METODO KANBANA

  Povprečni čas: 2h30 do 3h30

  Simulacija odnosa med dobaviteljem in njegovo stranko demistificira preprosto načelo Kanbana v zvezi s prvim dohodkom (FIFO).

  Ne čakajte več, da na Kanbanu izučite svoje osebje z igranjem

  Kanban Starter Kit: Komplementaren za Kanban usposabljanje, vključuje vsa orodja, potrebna za neposredno in praktično uporabo na terenu med ladjo Kanban (po zaprti seji).

  Rezultati: prikaz enostavnosti projekta Kanban.

  OSNOVNA ORODJA ZA OBRAZLOŽITEV KANBANSKE METODE

  Kreacije Sesa Systems za ustvarjanje projekta Kanban